Opoisteni.sk: Poisťovňa PREMIUM IC úspešne odštartovala pred rokom a pol

Dátum
12 jún 2018
Poisťovňa PREMIUM IC úspešne odštartovala pred rokom a pol Po jedenapolročnom pôsobení na slovenskom poistnom trhu poisťovňa PREMIUM Insurance Company, Limited zverejnila doterajšie výsledky, skúsenosti a predstavy ďalšieho rozvoja spoločnosti v nasledujúcom období.
Body

Ako prvá a jediná, čisto slovenská poisťovňa, získala koncom roku 2016 licenciu regulátora finančného trhu Veľkej Británie (UK), ktorý je najrozvinutejším poistným trhom na svete s obrovskou tradíciou a históriou. „To, čo sa podarilo slovenským zakladateľom poisťovne, sa predtým nepodarilo žiadnej inej slovenskej poisťovni“, hovorí Marek Benko, člen predstavenstva poisťovne zodpovedný za corporate governance, compliance a právne otázky.

Poisťovňa je unikátna aj v tom, čo charakterizuje jej predseda predstavenstva Mojmír Vedej slovami: „Ako prví sme priniesli na trh absolútne priekopnícky model manažmentu poisťovne používaný v rámci EÚ i vo svete. Manažment poisťovne zastrešuje medzinárodný expert na manažment poisťovní – spoločnosť ARTEX Risk Solutions, spravujúca niekoľko desiatok moderných poisťovní a zaisťovní po celom svete. V súčasnom svete narastajúcich regulácií a administratívnych požiadaviek nám tento prístup, na rozdiel od ostatných poisťovní, umožňuje maximálne sa sústrediť na náš hlavný cieľ. Tým je samotný klient - poisťovanie, servis, likvidácia škôd a vôbec flexibilita a kvalita služieb“.

Medzinárodné know-how ARTEXu reprezentujú v spoločnosti jej dvaja anglickí členovia predstavenstva – Stephen Quinn a Andrew Baker, s mnohoročnými skúsenosťami na najrozvinutejšom poistnom trhu na svete.

Image
marek benko, poistovna, premium poistovna, mojmir vedej, premium ic, premium insurance company skusenosti

 

Výborné čísla a novinka pre retailovú klientelu - unikátny produkt PRÉMIOVÉ BÝVANIE

Poisťovňa, špecializujúca sa na neživotné poistenia, už po roku a pol existencie spravuje poistný kmeň vo výške 4,6 mil. eur, pričom len za prvých 5 mesiacov roku 2018 vykazuje predpis poistného približne 3,7 mil. eur a do konca roka plánuje dosiahnuť objem 6,7 až 7 mil. eur poistného. Takýto nástup na trh sa doposiaľ nepodaril žiadnej inej poisťovni na slovenskom trhu. Zároveň za toto relatívne krátke obdobie poisťovňa vybavila už viac ako 150 poistných udalostí.

„V portfóliu máme už približne 400 poistných zmlúv, čo sa však zásadne zmení novým retailovým produktom poistenia domov, bytov a domácností pod názvom PRÉMIOVÉ BÝVANIE, ktoré sme nedávno uviedli“, naznačuje Ondrej Zaťko, výkonný riaditeľ slovenskej pobočky poisťovne. „Tento produkt je unikátny rozsahom, jednoduchosťou a rýchlym on-line spôsobom dojednávania („bez papiera“), čím sa stáva revolučným príspevkom poisťovne PREMIUM do tohto segmentu na Slovensku.“

Veľké výzvy európskeho i lokálneho charakteru

Poisťovňa je zároveň, vo svojej objektívne najzraniteľnejšej prvotnej fáze rozvoja, konfrontovaná s viacerými výzvami, či už európskeho charakteru – BREXIT (spoločnosť je založená v UK), novou reguláciou ochrany osobných údajov – GDPR – ale aj lokálneho charakteru – nedávnym zavedením 8%-ného odvodu z neživotného poistenia (resp. očakávanej 8%-nej dane z poistenia). „Sú to všetko obrovské administratívno-ekonomické záťaže, ktoré pre rozvíjajúcu sa poisťovňu predstavujú nielen potrebu zásadných strategických rozhodnutí, ale aj veľké výzvy v konkurenčnom boji, v ktorom chceme uspieť a byť v budúcnosti jedným z lídrov poistného trhu“, uzatvára M. Vedej.

Image
Slovenská poisťovňa Premium - neživotné poistenie nehnuteľností, domácností a bytov