Netfinancie.sk: Na slovenskom poistnom trhu je nový hráč

Dátum
31 jan 2017
Stala sa ním poisťovňa Premium Insurance Company Limited. Zatiaľ sa orientuje na firmy a podnikateľov, ale postupne svoje služby neživotného poistenia chce rozšíriť aj na ostatných klientov. Prinášame vám preto zopár základných informácií.
Body

Poisťovňa Premium Insurance Company Limited (PREMIUM IC) je pobočkou poisťovne z iného členského štátu EÚ, ktorej stopercentným vlastníkom je slovenská spoločnosť Respect International, s.r.o.. Poisťovňa bola založená na Gibraltári v novembri 2015 ako nezávislá čisto súkromne vlastnená poisťovacia spoločnosť. Povolenie a licenciu na vykonávanie poisťovacej činnosti pre poistný trh neživotného poistenia v rámci EÚ a EEA (Európskeho hospodárskeho priestoru) získala 16.12.2016 a od 29.12.2016 je zapísaná aj v Obchodnom registri SR.

Keďže ide o čisto slovenskú poisťovňu, je predpoklad, že pozná domáce poistné prostredie a svoju činnosť mu bude vedieť prispôsobovať. Navyše má skúsenosti silného európskeho partnera v poisťovníctve vďaka partnerstvu so spoločnosťou Quest Group. Táto spoločnosť už dlho spravuje viacero medzinárodných poisťovní, takže v tejto oblasti má bohaté skúsenosti.

Dohľad nad poisťovňou v európskom rozmere

Na poisťovňu PREMIUM IC v rámci regulácie dohliada inštitúcia GFSC (Financial Services Commission), ktorá má dlhodobo pod palcom celý poistný trh v krajine, a to podľa noriem Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Európskej únie aj podľa smernice Solvency II. Klienti sa tak nemusia obávať.

Image
poistný trh, netfinancie, poisťovne na slovensku, premium poistovna, poistovacia spolocnost, poistenie

Poisťovňa PREMIUM už teraz pripravuje ďalšie produkty

Aktuálne poisťovňa začala od 1.1.2017 poskytovať 3 produkty, a to:

Od roku 2018 má však v pláne zaradiť do svojho portfólia aj poistenie motorových vozidiel a úrazové poistenie. Dokonca sa jej predstavitelia netaja víziou rozšíriť svoju pôsobnosť aj na medzinárodny poistný trh, konkrétne český, maďarský či rumunský.

Uvidíme teda, ako sa bude novej poisťovni dariť a čo nové prinesie v rámci konkurenčného boja na Slovensko.

Image
O poistení a poistnom trhu na Slovensku, netfinancie, Slovenská poisťovňa Premium - neživotné poistenie nehnuteľností, domácností a bytov